På finanskrisens slagmark

Svein Haralds bok, På finanskrises slagmark, gis ut i Norge den 28. mai, i en versjon hvor islandske, internasjonale og norske historier flettes sammen. Den islandske utgaven kommer i september, og da med flere islandske funn og lærdommer. Boka summerer også opp verden i 2019. Hvilke ubalanser finnes og hvordan bør en investor eller bedriftsleder tenke om kriser? 

Den norske økonomen Svein Harald Øygard ble innkalt som midlertidig sentralbanksjef etter finanskrisen på Island i begynnelsen av 2009 etter de islandske bankenes sammenbrudd. Han er en av en håndfull «utlendinger» som noen gang har ledet et annet lands pengevesen og som sentralbanksjef havnet han bokstavelig talt på den islandske og globale finanskrisens slagmark. Svein Harald var statssekretær da Norge hadde sin finanskrise rundt 1990 og har erfaringer i finans og økonomi fra et 30 talls land, blant annet etter å ha jobbet 25 år i McKinsey & Company.

Svein Haralds bok, På finanskrises slagmark, gis ut i Norge den 28. mai, i en versjon hvor islandske, internasjonale og norske historier flettes sammen. Den islandske utgaven kommer i september, og da med flere islandske funn og lærdommer. Boka summerer også opp verden i 2019. Hvilke ubalanser finnes og hvordan bør en investor eller bedriftsleder tenke om kriser? 

I møtet på vegne av Norsk-islandsk handelskammer gir Svein Harald innblikk i hovedpunkt fra boka og forteller historier fra den utlandske sentralbanksjefens ståsted i finanskrisens midte. ​Han summerer også opp kapitlet om dagens truende kriser. 

Registrering: thora@bristol.no 

Norsk-islandsk handelskammer

Hús atvinnulífsins

Borgartúni 35, 5. hæð

105 Reykjavík

Kontakt

bilateral@chamber.is

+354 510 7100